Ja se sa kohë pas një aborti do të fillojë cikli menstrual

2020-01-14 në ora 20:59

Nëse keni cikël menstrual të rregulltë ka mundësi që të keni ciklin në një muaj pas abortit.

Kur mund të prisni ciklin tuaj menstrual pas një aborti?

Zakonisht duhen rreth katër deri në gjashtë javë që periudha juaj e parë të kthehet pas abortit dhe mund të duhet më shumë kohë për të hyrë në një cikël të rregullt, transmeton Gazeta Shneta.

Kthimi i periudhës tuaj varet kryesisht nga:

Nivelet e Hcg

Periudha e parë varet nga kur nivelet e hcg në trupin tuaj arrijnë zero.

Gjatësia e shtatzanisë tuaj

Periudha juaj pas abortit varet gjithashtu nga kohëzgjatja e shtatzanisë. Nëse keni pasur një abort në fazën fillestare të shtatzanisë, periudhat tuaja do të kthehen pas katër javësh. Por nëse do të ishit në tremujorin e dytë mund të duhen dy deri në tre muaj që periudha juaj të kthehet.

Si do të jetë periudha juaj e parë pas abortit?

Periudha e parë pas një aborti do të jetë më e rëndë se periudhat tuaja të rregullta, dhe shoqërohet me dhimbje të forta. Sidoqoftë, jo të gjitha gratë vuajnë nga këto ngërçe./GazetaShneta/