Ja se si reagon trupi juaj kur jeni shtatzënë me një vajzë dhe si me një djalë

2017-05-24 në ora 17:12

Shumë nga nënat betohem se shtatzënitë e tyre ishin të ndryshme kur ata bartnin vajzat kundrejt djemve.

Merrni Mim, për shembull.

Nënë 38 vjeçare e dy fëmijëve nga NSW kishte një vajzë si fëmijën e parë, pastaj një djalë.

Ndërsa shtatzënitë e saj filluan identike, Mim zhvilloi ekzemë në shtatzëninë e saj të dytë – për herë të parë në jetën e saj.

Rrjedhimisht, Mim beson se kishte probleme të lëkurës në shtatzëni,

Tani kërkimet e reja, të botuara në revistën Truri, Sjellja dhe Imuniteti në shkurt të këtij viti, tregojnë se trupat e grave shtatzëna përgjigjen ndryshe kur mbajnë vajza në krahasim me djemtë.

Studiuesit zbuluan se nënat me vajzat në bark kishin një përgjigje inflamatore më të rritur (një reagim më i madh ndaj infeksionit kur ekspozoheshin ndaj baktereve) sesa ato që mbanin djem.

Ky inflamacion i rritur mund të tregojë pse gratë përjetojnë simptoma të përkeqësuara të disa kushteve mjekësore (duke përfshirë astmën) kur mbanin një vajzë.

Ka shumë gra të tjera që ‘përdorin gjurmët’ për të provuar nëse një nënë ka një djalë apo një vajzë, thotë mamia Amanda Bude nga Groovy Babies.