Ja si ta ndihmoni fëmijën tuaj të flasë

2020-06-21 në ora 13:19

Fëmija juaj mëson të flasë gjatë dy viteve të para të jetës.Gjatë kësaj kohe, do të filloj të flas duke përdorur gjuhën, buzët, qiellzën për të shfaqur tingujt e parë.

Ju mund të ndihmoni aftësitë gjuhësore të fëmijës suaj, së bashku duke siguruar një mjedis komunikimi të pasur shkruan BabyCenter, transmeton GazetaShneta.

Gjërat më të rëndësishme për të bërë janë:

Komunikoni. Përshkruani se çfarë po bëni, tregoni gjërat, bëni pyetje dhe këndoni këngë.

Lexoni. Leximi tek fëmija juaj është një mënyrë e shkëlqyeshme për ta ekspozuar atë në fjalor të ri, mënyrën e bashkimit të fjalive dhe si rrjedhin tregimet. Si fëmijë ai do të kënaqet me zërin tuaj.

Dëgjoni. Kur fëmija juaj flet me ju, jini dëgjues të mirë – shikojeni atë në sy dhe jini të përgjegjshëm. Ai ka më shumë të ngjarë të flasë, kur e di se jeni i interesuar për atë që po thotë./GazetaShneta/