Ja pse infertiliteti shkakton kaq shumë emocione

2020-06-21 në ora 12:38

“Për disa gra, nëna është një pjesë e rëndësishme e vetë-imazhit të tyre. Për të tjerat është ambicia e tyre më e lartë”

Steriliteti mund të jetë një përvojë e papritur.Është e vërtetë që trajtimi i vazhdueshëm i fertilitetit mund të ketë ndikimi si në aspektin fizik ashtu edhe në atë emocional shkruan BabyCenter, transmeton GazetaShneta.

Studimet sugjerojnë se një grup i grave me probleme të fertilitetit janë po aq të shqetësuara dhe depresive sikurse gratë me kancer apo me sëmundje të zemrës ose HIV.

Një arsye mund të jetë që kërkesat fizike të trajtimeve të pjellorisë, përfshirë analizat e gjakut, pilulat, injeksione ditore të hormoneve, ultratingujt, mund të jenë një burim stresi dhe të emocioneve të ndryshme.

Poashtu, shoqëria shpesh nuk arrin ta njoh pikëllimin e shkaktuar nga infertiliteti, kështu që shumë çifte priren t’a fshehin atë./GazetaShneta/