Këshillë nga Razije Musa: Ja si duhet rregulluar shtrati i bebës

2017-02-28 në ora 17:13

Mamia me përvojë nga Materniteti i Londrës, Razije Musa, tregon këshillën e radhës për të gjitha nënat e reja.

Musa, e cila jeton dhe vepron në Angli, përmes Gazeta Shneta do ju tregojë se si bëhet rregullimi i shtratit të bebës suaj.

Rregullimi i shtratit në mënyrë të sigurtë dhe të duhur

  1. E di që duken bukur, por aspak nuk preferohen dhe as nuk rekomandohen mbulesat dekoruese që vendosen rreth e rreth shtratit, për shkak të ventilimit të ajrit.
  2. Dysheku duhet të jetë i veçantë për bebe
  3. Mbulesa e dyshekut (çarçafi) duhet të jetë i shtrirë mirë në mënyrë që bebja mos të mund ta fus ë gojë.
  4. Mos të vendoset jastëkë para një viti.
  5. Nëse e mbuloni bebën me qebe/plaf, ajo duhet të jetë e futur mirë në skaje të shtratit në mënyrë që mos të mundet bebja të mbledh me duar dhe duart e bebës duhet të jenë jashtë.
  6. Gjumi më i sigurt është nëse futet bebja në thasë adekuat për bebe.
  7. Nuk bën t’iu lini lodra afër në shtrat, për shkak të sigurisë së bebës dhe akumulimit të pluhurit që ato bëjnë.

Shkrim me shumë dashuri nga Razije Musa. /Gazeta Shneta/

Ide kreative nga interneti