Kështu mund ta bëni foshnjen tuaj të flejë menjëherë

2018-02-09 në ora 12:42

Shkruan: Ellen Seidman për Babble transmeton Gazeta Shneta

Në kohën kur djali im i vogël ishte 6 muaj, unë me gëzim e huazoja jashtë natës për këdo që e donte atë. Në një moshë kur shumica e foshnjave po flinin gjatë natës, tonat u ngritën çdo tre orë. Besoni ose jo, une dhe burri im dukeshim si versionet e jetës reale të The Walking Dead.

Ben është tani 19 muajsh, dhe ndërkohë që më së shumti e kam bllokuar atë kohë në jetën time, nuk jam e sigurtë se unë u shërova plotësisht. Pra, kur grupi im i Facebook-ut në zonën time në Facebook kishte një diskutim të gjallë rreth mënyrave për të fjetur, unë isha e brengosur që nuk e kisha këtë këshillë të dobishme kur më duhej më shumë.

Në emër të shpëtimit të prindërve të tjerë nga netët e panevojshme pa gjumë, unë po ndaj këshilla të mëposhtme për t’ju ndihmuar që të gjithë të flini si një fëmijë.

Mos i’a ndërroni atë pelenë.

“Kam marrë këshillën e pediatrit dhe në të vërtetë nuk e ndryshova fëmijën sa herë që u zgjua, sepse përndryshe do të ishte tërësisht e zgjuar dhe me gatishmëri”, thotë Judy. “I përdora pelenat më absorbuese që ne mund të gjenim, e ndryshova vetëm kur kishte kryer nevojën e mdhe”

Bëj zhurmë të bardhë.

“Është një domosdoshmëri dhe një gjumë i madh”, thotë Betsy. Droni i zhurmës së bardhë mund ta qetësojë një foshnje për të fjetur dhe për të ndihmuar në bllokimin e tingujve nga shtëpia. Prindërit vlerësojnë Dohm dhe LectroFan.

Mbaje dhomën e fëmijës tënd me të vërtetë të errët.

Kur duhet të ushqeni ose të ndërroni fëmijën tuaj në mes të natës, doni të mbani ndriçimin e ulët për të shmangur zgjimin. Konsideroni Wink, një llambë LED që mund ta kontrolloni nga telefoni juaj para se të hyni në dhomë. Nënat tjera përdorin të gjitha ndërprerje me perde .

“Unë gjithashtu vendos një shtresë të letrës ngjyrë kafe në dritare në pranverë dhe në verë, kur dielli qëndron më gjatë,” thotë Betsy.

Mbajini të ngrohtë

Vendosja e një fëmije në çarshafët e ftohta të foshnjave pas ushqyerjes nuk është shumë frenuese. Zgjidhja e një nëne: “Vendosja e një shishe të mirë me ujë të nxehtë në shtrat kur nxora fëmijët e mi për ushqyerjen me gji, kështu që gjumi i tyre ishte i ngrohtë dhe i nxehtë për ta” (Shënim: sigurohuni që çarshafët janë të mira dhe të sigurta nga temperatura para se ta vendosni fëmijën tuaj poshtë.)

Vendosni një dritë nate të ftohtë

Twilight Turtle Cloud B projekton yje mbi tavanet me ngjyra të ndryshme. “Është shqetësuese, por në mënyrë qetësuese”, thotë Gaby. Ndërkohë, bashkëshortja e tij Sara shkoi me një version në shtëpi: “Ne mbushëm një kavanoz masonesh me drita të kuqe të ndezura LED”.

Kërceni përreth

Nëse jeni të njohur me përdorimin e topit të stërvitjes, merrni parasysh një kërcim të butë të një fëmije të vogël për ta transportuar atë në ëndërr. “Kur një fëmijë ynë u mërzit ose u zgjua për asnjë arsye, provuam këtë metodë”, thotë Dasi. “Ne e morëm atë gjë kudo me ne – lart, poshtë, në udhëtime, në rrugë!”

(Shënim: Sigurohuni që të ndiqni masat e sigurisë, duke përfshirë inflacionin e duhur.) / Gazeta Shneta