Këto janë pasojat e ciklit menstrual që prishin cilësinë e gjumit

2017-05-29 në ora 09:54

Shqetësimet e stomakut, ndryshimet e humorit, dëshira për të ngrënë gjithçka që shohim…të gjitha këto janë shenja që na lajmërojnë për ardhjen e ciklit menstrual.

Mirëpo, është edhe një sinjal tjetër të cilin e kemi shpërfillur por që lajmëron njësoj si të tjerat; mungesa e gjumit. Ju ka ndodhur?

Sipas një studimi të National Sleep Foundation, është një problem që prek 1/3 e femrave.

Pagjumësia në ditët përpara ciklit është edhe një nga arsyet pse gjatë atyre ditëve jemi të lodhura dhe nervoze. Arsyet pse ndodh kjo gjë janë:

Ngritja e temperaturës së trupit

Dhembjet e barkut nuk të lejojnë të flesh

Hormonet janë të çrregullta

Rritet gjendja e ankthit