Kirurgu nga New York paralajmëron se, koronavirusi mund të prek kulmin në 22 deri në 32 ditë

2020-03-22 në ora 13:10

Një nga kirurgët më të mirë të New York tregoi për ditët e fundit në lidhje me rritjen e numrit të pacientëve me koronavirus dhe rritjen e rreziqeve për punonjësit e kujdesit shëndetësor.

Dr Craig Smith, kryetari i përgjithshëm i Kirurgjisë në New York-Presbyterian Hospital / Columbia University Irving Center dhe kryetari i Departamentit të Kirurgjisë të Universitetit Columbia, tregoi për parashikimet që sistemi spitalor mund të “arrinte kulmin e COVID-19, vëllimi brenda 22-32 ditësh ” shkruan businessinsider, transmeton GazetaShneta.

Në një palë memorandumesh të lëshuara publikisht nga Departamenti i Kirurgjisë i Universitetit Columbia, Smith thotë se New York është epiqendra e shpërthimit të koronavirusit të vendit.

Zyrtarët e New York kanë nxituar të ngadalësojnë përhapjen e virusit, duke zbatuar kufizime gjithnjë e më të ashpra në jetën publike në të gjithë shtetin.

Guvernatori Andrew Cuomo u ka kërkuar New York-ers që të qëndrojnë brenda sa më shumë që të jetë e mundur, dhe ai ndaloi të gjitha tubimet jo thelbësore të çdo madhësie dhe urdhëroi të gjitha bizneset jo thelbësore që t’i mbanin punonjësit në shtëpi.

Që nga e shtuna në mbrëmje, Shtetet e Bashkuara kishin konfirmuar më shumë se 25,000 raste të koronavirusit dhe 307 vdekje./GazetaShneta/