Kohët e rregullta të gjumit dhe kufizimi i kohës së ekranit tek fëmijët, i zvogëlon gjasat për..

2017-05-13 në ora 16:48

Fëmijët që kanë një rutinë të rregullt të gjumit dhe kohën e kufizuar të ekranit janë në rrezik më të ulët për të qenë obez, sugjeron hulumtimi.

Ata gjithashtu mund të jenë më të mirë në rregullimin e emocionit të tyre në këtë rast, se sa fëmijët me orar të çrregulltq shikojnë shumë TV apo kanë përdorim të tepruar të telefonave shkruan DailyMail, transmeton Gazeta Shneta.

Shikimi i tepërt i televizorit, përdorimi i pajisjeve të tjera të ekranit dhe gjumi i pamjaftueshëm kanë qenë prej kohësh të lidhura me obezitetin tek të rriturit.

Tani ky studim i tanishëm ofron një pasqyrë të re mbi mënyrën se si këto zakone mund të transmetohen tek fëmijët.

Studimi gjithashtu lidh rregullimin e emocioneve me obezitetin tek të rinjtë.

Studimi nuk ishte një eksperiment i kontrolluar, por gjetjet ende nxjerrin në pah përfitimet shëndetësore me rregullimet e orarit të gjumit, thonë studiuesit./Gazeta Shneta/