Konsumi i kripës nga të vegjëlit

2019-06-03 në ora 20:56

Ndosha nuk u ka shkuar edhe aq në mendje se sa kripë është duke konsumuar fëmija yt gjatë ditës.

Por sipas dietologëve dhe shumë raporteve mjekësore ky duhet të jetë një shqetësim real për të gjithë prindërit, transmeton GazetaShneta.

Nëse fëmijët tuaj janë duke konsumuar ushqime me krip të tepërt ju jeni duke bërë që ata të varen nga ushqimet e kriposura për tërë jetën e tyre.

Dhe dihet fort mirë se kripa është njëj nga faktorët me ndikimin më negativ në jetën e njeriut, shkruan “HealthLine”.

Këto janë ushqimet që përmbajnë sasi të mëdha të kripës:

– Picat
– Salçiçet e gatshme me mish
– Patatet e skuqura
– Kikirikat dhe farat
– Sendvicet e gatshem
– Salcat e sojes
– Dritherat e gatshme të mengjesit

Menqenëse organizmi dhe fiziku i fëmijëve është I vogël dhe ende në zhvillim, nuk kërkon sasi të mëdha kripe. Dhe një gjë e tillë do të bënte që ata të rriten duke krijuar kushte të volitshme për tu prekur nga sëmundjet e tilla si tensioni i lartë i gjakut, sulmet e zemrës dhe në përgjithësi fëmijët do të kenë shtypje të mëdha në arterie.

Andaj filloni të bëni zgjedhje të mencura sa i përket ushqimit të fëmijëve. Mbani larg ushqimeve të përpunuara dhe atyre të gatshme.

Përmirësoni shujtat e gatuara duke shtuar në to produkte të freskëta si pemë e perime. Sidomos me rritjen e temperaturave kur organizmi është në kërkim konstant të rigjenerimit të trupit, ju do të bëni mirë nëse u jepni fëmijëve ushqime me sasi të larta të ujit. /GazetaShneta/