Kruarja e vaginës: Shkaqet dhe trajtimi

2019-09-15 në ora 19:03

Kruarja e butë e vaginës mund të ndodhë për shkak të një rritje të ndjeshmërisë nga zgjimi seksual ose stimulimi.

Kruarja e vazhdueshme që lind jashtë aktivitetit seksual ose nuk ikën mund të sinjalizojë një infeksion ose gjendje shëndetësore, transmeton Gazeta Shneta.

Irritimi

Vagina është shumë e ndjeshme dhe përmban shumë mbaresa nervore. Kur diçka irriton këtë zonë të trupit, mund të ndjeni nevojë për kruajtje.

Vaginoza bakteriale

Nëse nivelet e baktereve në vaginë bëhen të pabalancuara, kjo mund të shkaktojë një infeksion të quajtur vaginoza bakteriale.

Infeksion i transmetueshëm seksual

Kruajtja e vaginës mund të nënkuptojë një infeksion seksualisht të transmetueshëm.

Trajtimi

Mundësitë e trajtimit për një kruajtje të vaginës varen nga shkaku themelor i kruajtjes./GazetaShneta/