Kujdesi vaginal për të porsalindurën tuaj, çdo gjë që duhet të dini

2018-06-03 në ora 06:40

Gjenitalet e vajzës suaj janë shumë delikate, prandaj pastroni këtë zonë me kujdes. Shumë prindër pastrojnë zonën e pelena me ujë dhe lesh pambuku për dy javët e para.

Ju mund të shtoni një pastrues të butë dhe të lëngët të foshnjës në ujin që përdorni për ta fshirë, ose përdorni pelena të ndjeshme, pa fragmente ose një kombinim të të dyjave. Pastrues të butë që janë të dizajnuara posaçërisht për foshnjat do të ndihmojnë për të mbrojtur formën natyrale të lëkurës së fëmijës.

Ju mund të kontrolloni që një pastrues i lëngshëm ose një fshirje e fëmijës është mjaft e ndjeshme për atë duke e testuar në një zonë të vogël të lëkurës së saj, transmeton Gazeta Shneta.

Në ndryshimet e pelenave, përdorni një grimë të pastër të pelenës për të fshirë çdo ndotje të dukshme. Kur ndërroni pelenën e vajzës suaj, gjithmonë fshini zonën nga pjesa e përparme në pjesën e prapme, larg vaginës së saj dhe uretrës.

Nëse i porsalindura juaj ka një pelenë shumë të ndotur dhe pooja ka brenda buzëve të saj vaginale, veproni si në vijim:

Me gishta të pastër, butësisht ndani buzët vaginale të fëmijës suaj; Përdorni lesh pambuku të lagur, një pëlhurë të pastër, të lagur ose një pastrues pa aromë për të pastruar zonën nga pjesa e përparme në pjesën e prapme, poshtë mesit.

Pastroni çdo anë brenda stomakut të saj me një leckë të freskët të lagur, lesh pambuku, ose një fshirje./Gazeta Shneta/