Ky është kondomi që po shkakton sëmundje seksualisht të transmetueshme

2018-06-30 në ora 20:55

Disa sëmundje ngjitëse seksuale, aq të frikshme sa ato, mund të trajtohen me ilaçe. Klamidia dhe gonorreja janë dy nga sëmundjet më të shpeshta që ndodhen rreth e përqark, dhe deri më tani, janë lehtësisht të trajtueshme me antibiotikë.

Megjithatë, një formë e re duket se po përpahet me rrugën e saj në të gjithë botën, dhe këtë herë, nuk mund të trajtohet me ilaçet që kemi në dispozicion. Organizata Botërore e Shëndetësisë lëshoi një deklaratë duke thënë se gonorrea është bërë më rezistente ndaj antibiotikëve, gjë që po shkakton një problem të vërtetë, transmeton Gazeta Shneta.

Në vitin 2015, në Shtetet e Bashkuara u raportuan gjithsej 395,216 raste të gonorresë … Që nga viti 2014, shkalla e rasteve të raportuara të gonorresë u rrit 12,8% që nga viti 2014 dhe është rritur 19,9% që nga viti 2011.

Është e qartë se përhapja e gonorrehës është në rritje, por çka jep? Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, fajtorët përfshijnë më pak njerëz që përdorin prezervativë, më shumë udhëtime dhe urbanizime, dhe një dështim për të trajtuar infeksionin./Gazeta Shneta/