Ky veprim gjatë menstruacioneve mund të jetë vdekjeprurës

2018-02-04 në ora 12:30

Kur bëhet fjalë për menstruacionet, konsiderohen si periudha e muajit në të cilën gratë kanë një problem shtesë.

Por, nga ana mjekësore, kjo është një bekim për to. Por disa veprime mund të jenë fatale për ju nëse i bëni gjatë kësaj periudhe, transmeton Gazeta Shneta.

Lënja mënjanë e ushqimeve – Duke lënë mënjanë ushqimin në këtë kohë të muajit është një ide e keqe. Ju jeni duke humbur shumë gjak, kështu që juve ju nevojitet të hani siç duhet për të mbajtur në nivel energjitë tuaja.

Puna fizike – Në rast se vuani nga dhimbja e stomakut ose ajo e shpinës, sigurohuni që të shmangni çdo punë fizike. Në këtë mënyrë ju do të parandaloni ndërlikime të mëtejshme dhe më shumë dhimbje.

Ngrënia e ushqimeve të shpejta – Ju duhet të hani më shumë se zakonisht, por kur hani, sigurohuni që nuk është ushqim i shpejtë. Gjithashtu, ngrënia e ushqimit të shpejtë në mes të natës mund të duket si një ide e mirë, por stomaku juaj mund të mos pajtohet me ju.

Qëndrimi gjatë gjithë natës – Shkuarja në shtrat herët është shumë e rëndësishme për shëndetin tuaj.

Gjithashtu, kur vjen puna te menstruacionet, ju do t’i kaloni me më pak probleme. Për më tepër, trupi juaj prodhon një hormon të quajtur melatonin në periudhën e hershme të natës.

Ky hormon luan një rol jetik për segmente të shumta të shëndetit tonë. Shqetësimi i prodhimit të melatoninës mund të shkaktojë pasoja serioze negative./Gazeta Shneta/