Lëndimet në kokë rrisin rrezikun e kësaj sëmundje dy herë më shumë

2017-07-08 në ora 18:21

Plagët në kokë pothuajse dyfishojnë rrezikun e një personi për zhvillimin e çmendurisë, tregon hulumtimi i ri.

Ajo tregoi se inflamacioni i shkaktuar nga dëmtimi traumatik i trurit mund të përhapet dhe të shkaktojë dëme afatgjata.

Rreziku është veçanërisht i lartë për meshkujt e moshës ndërmjet 41 dhe 56 vjeç, gjetën ata.

Studimi është publikuar në gazetën britaneze “Daily Mail“./Gazeta Shneta/