A luan rol madhësia e gjoksit në aftësinë e të ushqyerit me gji?

2017-04-26 në ora 16:34

Nëse gjoksi juaj është i madh apo i vogël, mos kini frikë, përsëri mund ta ushqeni me sukses fëmijën tuaj.

Edhe nëse keni gjokse të mëdha, kjo nuk do të thotë që ju jeni të garantuar të keni më shumë qumësht sesa ato me ato më të vogla shkruan Healthy Mummy, transmeton Gazeta Shneta.

Në kundërshtim me besimin popullor, madhësia e gjinjve tuaj nuk bën absolutisht asnjë ndryshim në lidhje me prodhimin e qumështit të gjirit.

“Gjinjtë vijnë në të gjitha format dhe madhësitë, dhe të gjitha ato kanë kapacitetin e të ushqyerit me gji. Madhësia e gjinjve të një gruaje, qoftë e madhe apo e vogël, nuk pasqyron kapacitetin e tyre për prodhimin e qumështit, as sa e a të lehtë të ushqejnë me gji. Gjinjtë janë të përbërë nga indet yndyrore, indet e gjëndrave dhe indet lidhëse “, thotë Shoqata Australiane e të ushqyerit me gji (ABA).

“Tek çdo nënë e re, pozicionimi dhe lidhja është çelësi. Megjithëse mund të jetë më e komplikuar me gjinjtë më të mëdhenj për të marrë pozicionimin dhe lidhjen e përshtatshme, praktika e bën të përsosur.”/Gazeta Shneta/