Mamia Razie Musa përmend 21 ushqimet të cilat nuk duhet t’i jipën fëmijës

2018-01-14 në ora 17:59

Razije Musa përmes rrjetit social Facebook, më saktësisht përmes llogarisë së saj, ka publikuar një status në të cilin përmenden njëzet ushqimet të cilat nuk duhet t’u jipni fëmijës, nëse dëshironi që ata të rritën në mënyrë të shëndetshme.

Mamia Razie Musa përmes këtij postimi, ka krijuar një listë prej 20 ushqimesh që nuk duhet të përdoren përpara se foshnja t’i mbush 1 vjet, shkruan Gazeta Shneta.

“Po e ceku edhe nje here qe ushqimet qe nuk perdoren para nje viti jane:
1. Qumeshti i lopes
2. Sheqeri
3. Mjalta
4. Kripa
5. Qokollada
6. Keksat ku ka sheqer dhe mjalte
7. Akulloret e blera
8. Vajrat shume te ndryshme, preferohet vetem ulliri
9. Kikirikat
10. Smoki
11. Shkopinjet ku kane shume kripe(shtapiqa)
12. Keksa plazma
13. Supa te gatshme
14. Mishra te ngrire dhe jo te kontrolluar nga ju
15. Ushqime te shpejta
16. Ushqime te ferguara ne vaje te pakontrolluar
17. Pashteta
18. Mish te lopes (pasterm)
19. Mishra qe nuk i keni pergadite ju vete por te blere
20. Djathra dhe kaqkavall te importuar
21. Sugjuke me kripe”

Më tutje, Musa tërheq vërejtjen që të mos shtohen shumë artikuj ushqimorë në një pjatë, pasi që humbin vlerat e tyre ushqimore.

“Une shpesh ne statuset e mija e kam cekur qe mos te kombinoni shume artikuje ne nje pjate. Sidomos jo pemet dhe perimet bashke sepse humbin shijen e seciles, e shpesh dhe vlerat.
1. Mesoni bebet me shije te ndryshme
2. Pergaditni veq e veq pemet dhe perimet ne menyre qe beba te njohe shijen e seciles
3. Mos shtoni shume artikuje duke krijuar keshtu gjyveq (turli)
4. Ajo po rritet dhe nuk e shijone shijen e te gjtha atyre produkteve nese ua perzini cdo here.
5. Kjo vlene me shume tek penet. Mjaftojne dy pene te ndryshme ne dite”/Gazeta Shneta/