Marrëdhëniet seksuale gjatë ushqyerjes me gji, nga çfarë duhet pasur kujdes

2018-07-22 në ora 10:02

Fillimi i aktivitetit seksual pas lindjes nuk është diçka e thjeshtë. Kjo, falë mungesës së dëshirës nga ana e gruas ose për shkak të dhimbjeve në zonën vaginale. Por shumë çifte e rifillojnë menjëherë këtë proçes.

Mos harroni se lindja e një fëmije nuk duhet ta lejë mënjanë intimitetin e çiftit. Nëse e lini jetën seksuale për një kohë të gjatë pas dore kjo mund tu krijojë probleme në marrëdhënien tuaj. Një sugjerim që mund t’u jepet prindërve të rinj është që të krijojnë momente intimiteti sa më shumë në mënyrë që të mos humbasin magjinë që ekzistonte para lindjes së fëmijës.

Rifillimi i një aktiviteti seksual të rregullt dhe të shëndetshëm sjell përfitime të panumërta si fizike ashtu edhe mendore. Orgazma, siç e dimë, shkakton përfitime për trupin. Nga marrdhënia seksuale shkarkoni të gjitha tensionet që grumbullohen. Sidoqoftë, nuk duhet të harrojmë një aspekt shumë të rëndësishëm. Përdorimi i kontraceptivëve, a mund të mbetem shtatzënë pas marrëdhënieve seksuale të pambrojtura edhe nëse jam duke ushqyer fëmijën me gji?

Nëse doni të rifilloni një aktivitet seksual të rregullt gjatë periudhës së ushqyerjes me gji, është mirë të përdorni kontraceptivë. Ndër kontraceptivët më të zakonshëm kujtojmë prezervativin dhe pilulën kontraceptive. Nuk është gjetur asnjë efekt negativ në lidhje me marrëdhënien seksuale dhe ushqyerjes me gji të fëmijës. Por vetëm duhet t’i kushtoni rëndësi kontraceptivëve në mënyrë që të shmangni ndonjë shtatzani të padëshiruar.