Marrja e banjës pas lindjes – Përfitimet dhe masat paraprake që çdo nënë duhet ti dijë

2019-09-26 në ora 15:46

Ruajtja e temperaturës së trupit në një nivel optimal është ajo që u këshillohet gjithmonë grave kur ato janë shtatzënë. Kjo në mënyrë efektive do të thotë të qëndrosh larg dusheve të nxehta ose banjave të vaskës deri në lindjen tuaj.

Procesi i lindjes mund të rezultojë në stres ose tendosje në vaginë, duke rezultuar edhe në lot. Për lindjet e tjera shkruan Parenting.firstcry, mund të ketë plagë ose prerje që duhet të shërohen siç duhet.

E thënë kështu, shumica e mjekëve rekomandojnë që të bëni një banjë pasi të keni përfunduar lindjen, pasi gjithashtu siguron një shkas për trupin që të fillojë menjëherë procedurat e shërimit.

Një banjë e rregullt rrallë sjell ndonjë dëm, por të pasurit dush me vaskë më së miri shmanget, për shkak të rritjes së rrezikut për të ekspozuar veten ndaj baktereve transmeton Gazeta Shneta.

Marrja e banjës pasi të keni bërë lindjen është e njohur që sjell një gamë të gjerë përfitimesh për nënën, nga emocionale në fizike gjithashtu.

-Të shkosh për një banjë të këndshme ndihmon një nënë të ndjehet e pastruar plotësisht, duke sjellë përsëri një freski tek ajo dhe duke rigjallëruar energjinë e saj për të trajtuar fëmijën e saj.

-Të marrësh ujë të ngrohtë gjatë larjes ndihmon në stimulimin e qarkullimit të gjakut brenda trupit.

-Një lindje normale vë mjaft tendosje në vaginë, e cila gjen një lehtësim pas marrjes së banjës.

-Trupi tenton të c’lodhet për shkak të traumës së shtatzënisë. Një banjë mund ta lehtësojë thuajse menjëherë.

-Pastrimi i trupit, veçanërisht gjinjtë, është i rëndësishëm pasi fëmija juaj do të ushqehet me gji së shpejti.

Kur shkoni në banjën tuaj të parë pas lindjes, është e nevojshme të jeni sa më të kujdesshme për të parandaluar veten nga ndonjë dëmtim fizik, si dhe nga çdo infeksion.

-Gjithmonë sigurohuni që vendi i banjës ose vaskës të jetë i pastruar duke përdorur dezinfektues.

-Uji që përdoret duhet të jetë i pastër, dhe nuk duhet të jetë shumë i nxehtë .

-Rekomandohet gjithashtu të vishni një sytjena ose të mbuloni thithkat, në mënyrë që të mos i ekspozoni ato në ujërat e papastër të banjës.

-Mos përdorni asnjë pluhur banjosh ose vajra aromatike, sepse ato mund të reagojnë me lëkurën tuaj ose plagët në një mënyrë tjetër. /Gazeta Shneta/