Mbi 75% e pacientëve të rikuperuar kanë përjetuar simptoma të Covid-19 edhe për gjashtë muaj

2021-01-16 në ora 16:24

Studimi i botuar në The Lacet zbuloi se 76% e personave të rikuperuar nga 1,655 në total në Kinë kanë përjetuar simptoma të mëtejshme për gjashtë muaj.

Studiuesit kanë bërë të ditur se pacientët e rikuperuar vazhdojnë të përjetojnë simptoma të Covid-19 për gjashtë muaj shkruan Healthline, transmeton GazetaShneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KËTU

Studimi i botuar në The Lacet zbuloi se 76% e personave të rikuperuar nga 1,655 në total, në Kinë, kanë përjetuar simptoma të mëtejshme për gjashtë muaj.

Ndër simptomat e raportuara ishin lodhja dhe dobësia e muskujve në 63% të rasteve.Ndërsa, shumë prej pjesëmarrësve kanë përjetuar ankth, depresion dhe pagjumësi.

Në përgjithësi, studiuesit kanë zbuluar se sa më shumë të jetë i sëmur një person me Covid-19 aq më i madh do jetë rreziku për të përjetuar simptoma për muaj të ardhshëm./GazetaShneta.