Mënyrat për të bindur fëmijët të hanë shëndetshëm

2017-05-30 në ora 07:48

Prindër të shumtë përpiqen të mësojnë fëmijët e tyre të ushqehen shëndetshëm dhe thuajse të gjithë janë shumë të njohur me sfidat e përpjekjes (dhe dështimit) për t’i bindur ata që të provojnë ato ushqime.

Për fat të mirë, ka shumë ide të thjeshta por krijuese për prindërit që ti bëjnë fëmijët të mësojnë rëndësinë e të ngrënit të një diete të ekuilibruar dhe të provojnë ushqime të reja, transmeton Gazeta Shneta.

Këto këshilla mund të organizohen në tri seksione:

Jashtë Kuzhinës:

Filloni duke marrë fëmijën tuaj në një udhëtim të vëmendshëm në dyqan ushqimor. Ecni ata nëpër çdo rresht, duke spjeguar përfitimet shëndetësore të frutave dhe perimeve ,qumështit e proteinave.

Mos kini frikë të lini fëmijën tuaj të zgjedhin vet një ushqim të ri (të shëndetshëm) për të provuar darkën atë natë.

Jo vetëm se do të gëzojnë kohën e ndarë vetem me ju, por ata do të jenë të etur për të provuar ushqimin e ri dhe madje mund të përfundojnë duke e dashur atë.

Gjithashtu, prisni derisa fëmija juaj është më I uritur për të futur perime ose ushqime të reja që ata nuk mund të preferojnë.
Nëse fëmija juaj është mjaft i uritur, ata do të hanë çdo gjë që është para tyre, pa qenë shumë i ndjeshëm. Përfitoni nga kohërat kur oreksi i tyre është më i madh se zakonisht, si pas një natyre të gjatë të praktikës sportive ose duke luajtur jashtë.

Brenda kuzhinës:

Gjithmonë mbani një shumëllojshmëri të ushqimeve të shëndetshme në dorë, dhe jepni fëmijës tuaj kur ata kërkojnë një meze të lehtë.
Duke i lejuar fëmijës suaj lirinë për të zgjedhur eliminon çdo ndjenjë të” detyruar “për të bërë diçka.

Në tavolinë:

Mbani p.sh një shishe keqap në tryezë. Mund të jetë e lartë në natrium, por si zgjedhja më e shpesht e fëmijëve, mund të ndihmojë që perimet të bëhen më të shijshme për ta.

Gjithnjë modeloni sjelljen e shëndetshme në tavolinë. Nëse e doni një ushqim të caktuar bimor ose shëndetësor, tregojani fëmijës suaj dhe inkurajoni ata që ta provojnë.

Fëmijët marrin më shumë nga sjellja e tyre nga prindërit e tyre dhe modelimi i zakoneve të shëndetshme të ngrënies do të ketë patjetër një efekt pozitiv dhe afatgjatë.

Në fund të fundit, marrja e fëmijës tuaj për të ngrënë më shëndetshëm është mbi kreativitetin dhe këmbënguljen, por dhënia e disa prej këtyre mashtrimeve është një hap i madh i parë.

Më e rëndësishmja, është të qëndroni përkrah femijës tuaj vazhdimisht. /Gazeta Shneta/