Mësojeni nëse do jeni nga ata prindërit që do lindni fëmijë me flokë të kuqe

2018-07-22 në ora 08:49

Gjeni i flokëve të kuqe mund të kalojë nëpër disa gjenerata, por që edhe mund të rikthehet

Disa prindër shqetësohen kur fëmijët e tyre lindin me flokë të kuqe, por një fenomen i tillë nuk është aspak shqetësues.

Kjo sepse gjeni që shkakton flokët e kuqe, transmetohet nga prindërit tek fëmijët.

Gjenetika e flokëve të kuqe është zbuluar në vitin 1997 dhe besohet të jetë i lidhur me kromozomin 16.

Flokët e kuqe poashtu kanë lidhshmëri edhe me ngjyrën e lëkurës, e cila ka më pak përmbajtje të eumelaninës.

Prandaj, nëse je flokëkuqe dhe martoheni me një flokëkuq, atëherë shanset për të lindur edhe fëmija me këtë ngjyrë të flokëve janë më të mëdha.

Nëse vetëm njëri prind është flokëkuq, atëherë gjasat janë 50:50.

Por edhe nëse asnjëri prind nuk i ka flokët e kuqe, dhe nëse jeni transmetues i këtij kromozomi, atëherë keni shanse të lindni fëmijë me këtë ngjyrë të flokëve./Kidstime/