Mësoni rëndësinë e hormoneve në qumështin e gjirit

2020-01-13 në ora 15:03

Kur jeni duke menduar nëse do të ushqeni me gji fëmijën tuaj, kjo ndihmon për të marrë të gjitha informacionet që mund të keni për formulën e foshnjës dhe qumështin e gjirit.

Ekzistojnë shumë dallime në përbërjen e qumështit të gjirit dhe përbërjen e formulës. Një nga këto ndryshime është në llojet dhe sasitë e hormoneve që gjenden në secilën prej tyre shkruan verywellfamily, transmeton GazetaShneta.

Shumë nga hormonet në qumështin e gjirit janë identifikuar kohët e fundit dhe kërkimet janë duke vazhduar pasi shkencëtarët vazhdojnë të përpiqen të përcaktojnë se cilat hormone dhe përbërës të tjerë mund të gjejnë.

Hormonet në qumështin tuaj të gjirit

Qumështi juaj i gjirit përmban shumë hormone që kalojnë në të nga trupi juaj. Disa hormone janë më të vegjël me një strukturë të thjeshtë, në mënyrë që të mund të lëvizin më lehtë në qumështin e gjirit tuaj. Hormonet e tjera janë më të mëdha dhe mund të mos kalojnë mirë në qumështin e gjirit, ose aspak.

Nivelet e hormoneve të ndryshme në qumështin e gjirit tuaj nuk qëndrojnë njëjtë. Me kalimin e kohës, qumështi juaj i gjirit do të ketë më shumë nga disa hormone dhe më pak të tjerë.

Këtu janë disa nga hormonet që gjenden në qumështin e gjirit.

-Prolaktina është hormoni përgjegjës për prodhimin e qumështit të gjirit.

-Hormonet tiroide ( TSH, T3 dhe T4) bëhen nga gjëndra tiroide. Ata kryejnë shumë funksione të rëndësishme dhe ato ndikojnë pothuajse në çdo sistem në trup. Funksioni më i rëndësishëm i hormoneve tiroide është kontrolli se si trupi zbërthen ushqimin dhe e kthen atë në energji. Ky proces quhet metabolizëm. Por, hormonet tiroide rregullojnë gjithashtu frymëmarrjen, rrahjet e zemrës, tretjen dhe temperaturën e trupit. Dhe, ato luajnë një rol jetësor në rritjen dhe zhvillimin.

-Faktori i rritjes epidermale (EGF)

Faktori i rritjes së epidermës është një faktor kryesor i rritjes që stimulon rritjen e qelizave. Ka shumë funksione, por është veçanërisht e rëndësishme për zhvillimin dhe pjekurinë e traktit gastrointestinal (GI) ose sistemit tretës të të porsalindurve. EGF mund të gjendet në gjak, pështymë, lëng amniotik dhe qumështin e gjirit./GazetaShneta/