Mjekët: Bëni kujdes nga kjo, mund t’iu bëjë të pësoni abort

2018-06-22 në ora 21:36

Mjekët në Kinë arritën të zgjidhin misterin vjetor se pse një pacient 26-vjeçar po përjetonte dhimbje barku kur gjetën vdekje intraurine (IUD) në fshikëzën e saj.

Por kur fëmija i saj lindi ndërmjet një prerje cezariane, stafi mjekësor nuk gjeti  gjurmë të IUD dhe supozonin se kishte ngelur në mitrën e saj, transmeton Gazeta Shneta.

Megjithatë, një skanim i gruas më në fund shpjegoi se pse ajo kishte mbetur shtatzënë me gjithë marrjen e masës parandaluese: IUD kishte shpuar mitrën e saj dhe kishte udhëtuar në fshikëzën e saj, gjë që shkaktoi ndërlikime të traktit urinar.

Rasti i gruas është botuar në revistën Medicine, e cila thotë se perforimi i mitrës është ndër ndërlikimet më të rrezikshme që mund të vijnë nga IUD./Gazeta Shneta/