Mjekët paralajmrojnë: Kryerja e këtij aktiviteti mund të dëmtojë trurin e fëmijës

2017-05-03 në ora 18:27

Në dy vitet e para të jetës së tij ose saj, truri i fëmijës suaj kalon nëpër një rritje të jashtëzakonshme. Ndryshe nga ndonjë kohë tjetër në jetën e tyre, truri i fëmijës suaj tretet në madhësi.

Siç mund të imagjinoni, në çfarë fëmija juaj është i ekspozuar, si dhe nëse fëmija juaj merr shumë pak stimulim ose shumë, do të vendosë themelet për pjesën tjetër të jetës së fëmijës shkruan Belly Belly, transmeton Gazeta Shneta.

Doktor Christakis është Drejtor i Qendrës për shëndetin, sjelljen dhe zhvillimin e fëmijëve në Seattle. Ai ka një mesazh të kthjellët për të mbistimulin në fëmijën tuaj ose trurin e foshnjës me kohën e ekranit.

Në fakt, ai gjeti më shumë fëmijë që shikonin televizion para moshës tre vjeçare, që nënkupton se aq më shumë kishte gjasa që ata të kishin probleme të vëmendjes në shkollë krahasuar me ata që nuk shihnin TV.

Për çdo orë të kaluar duke shikuar TV, fëmijët kishin 10% më shumë gjasa që të kishin probleme të vëmendjes.

Për shembull, dy orë televizor në ditë do të barazoheT me 20% më shumë në rrezik të problemeve të vëmendjes.

Mjeku preferon që t’i mbani fëmijët tuaj sa më larg televizorit./Gazeta Shneta/