Mos e përdorni telefonin kur jeni duke e mbushur në rrymë, mund t’ua marrë jetën!

2017-05-25 në ora 14:24

Tre vjeçarja Gabbie Fedro pësoj disa djegie mjaft të rënda nga telefoni i saj celular i mbinxehur si pasojë e mbushësit dhe i dha djegiet e shkallës së dytë. Nëna e saj tha: “Ajo erdhi duke vrapuar në katin e poshtëm pasi ajo ishte duke e mbajtur qafën e saj.”

Kjo nuk është hera e parë që mbushësit celularë nuk janë vërtetuar si të sigurt.  Shumë lëndime vijnë nga bateritë e litiumit të telefonit që mbinxehen dhe çojnë në djegie ose shpërthime, transmeton Gazeta Shneta.

Ngjarja shkaktoi një alarm publik për pajisjet elektronike me kosto të ulët dhe bëri që një paralajmërim të lëshohej nga Fair Trading për shitjen e mbushësit USB të autorizuar në New South Wales.

Megjithatë, nuk ekziston ndonjë rrezik i qartë ose i integruar në mënyrë korrekte që të mos përdoren telefonat kur janë në rrymë.