Mrekullia e vitit: Foshnja në bark shpëton jetën e nënës!

2017-07-10 në ora 17:59

Emergjenca e jashtëzakonshme mjekësore filloi kur një grua 31-vjeçare franceze u paraqit në spitalin Jeanne de Flandre në qytetin e Lille në Francën Veriore.

Nëna, emri i të cilës është mbajtur për arsye private, ishte shtatzënë në javën e 36-të dhe filloi të ankohej për dhimbjen e stomakut.

Dr Marion Guckert nga Departamenti i Obstetrikës dhe gjinekolog Dr. Charles Garabedian po kujdesej për gruan.

Dr Guckert tha: “Nuk kishte gjakderdhje apo kontraktime, gjithçka dukej normale.”

Kur ilaçet e dhimbjes nuk kishin efekt, mjekët morën një hetim.

Më pas, ata zbuluan një këputje të madhe në mitrën e gruas, një komplikacion shumë serioz në të cilin mund të vdesin si fetusi ashtu edhe nëna.

Pics shows: The boy was born with a big swelling but it quickly vanished after some time; A foetus miraculously saved its own life and its mother

Mrekullia që mjekët zbuluan ishte se fetusi kishte kthyer shpinën e saj në vrimën e krijuar në mitër, duke parandaluar lëngun amniotik të largohej dhe të ndahej më tej, e cila do t’i rrezikonte edhe jetën e nënës.
Por, si rezultat i përpjekjeve të saj për të shpëtuar jetën, në shpinën e bebes kishte një ënjtje gjigande në shpinë.

“Kjo masë e bardhë na shqetësoi për herë të parë,” tha Guckert.

Por ënjtja u largua brenda pak orësh dhe të dy foshnja dhe nëna u shëruan me sukses./Gazeta Shneta/