Muaji i parë i shtatzënisë

2017-12-07 në ora 10:58

Numërimi fillon

A e bëre testin e shtatzënisë dhe doli të jetë pozitiv? Mirësevjen në klub. Pavarësisht a ke qenë duke pritur gjatë apo jo, me rëndësi ti je shtatzënë dhe tani me siguri dëshiron të dish se çfarë po ndodhë me trupin dhe me beben tuaj!

Muaji i parë

Kur flasim për muajin e parë të shtatzënisë është pak intriguese sidomos në dy javët e para. Ti je teknikisht shtatzënë. Lizellen La Follette nga Spitali Marin General shpjegon: ”Ofruesit e kujdesit para lindjes do të shënjojnë shtatzëninë tuaj nga dita e fundit e ciklit tuaj menstrual, por ti nuk je realisht shtatzënë në ato dy javët e para, në fakt ti je teknikisht shtatzënë’ – tregon Mom.me transmeton Gazeta Shneta.

Bebja juaj

Wow, cfarë topi i ëmbël  me qeliza. Në momentin kur ndodhë magjia e ngjizjes, veza e fertilizuar fillon të ndahet shpejtë, përgjatë rrugëtimit nga gypi fallopian drejt mitrës. Në fund të udhëtimit embrioni ngjitet për murin e mitrës. I gjithë procesi nga ngjizja deri te implementimi – merr kohë diku 10 ditë.

Trupi juaj

Ende nuk po ndjeheni që jeni shtatzënë? Mos u brengosni. Shumica e nënave nuk do të vrejnë ndonjë ndryshim brenda muajit të parë të shtatzënisë. Në fakt, shumë gra mund të mos e dijnë fare që janë shtatzënë nëse nuk mbikqyrin ciklet e tyre.

Shenjat e hershme të shtatzënisë janë:

  • Forcim dhe ndryshim i ndjenjave tek gjinjtë