Mungesë e gjakut në Transfuzion, dhurimi i gjakut nuk e prish agjërimin

2021-05-04 në ora 12:04

Qendra Kombëtare për Transfuzionin e Gjakut ka bërë thirrje për dhurimin e gjakut për shkak të mungesës së dozave.

“Meqenëse jemi në kohë pandemie dhe në muajin e shenjtë të Ramazanit, po vërehet mungesa e dhuruesve vullnetar te gjakut. Duke i marrë parasysh edhe këto ditë feste, dhe numrit të shtuar të kërkesave mungesa e gjakut po rritet”.

“Prandaj, ftojmë të gjithë ata persona vullnetarë  të vijnë dhe të dhurojnë gjak në qendrën e Transfuzionit në Prishtinë në mënyrë që të iu dalim në ndihmë pacieteve të shtrirë nëpër spitalet tona. Dhurimi i gjakut mund të bëhet deri ora 22:00”, thuhet në njoftim.

Dhurimi i gjakut nuk e prish agjërimin në muajin e shenjtë të Ramazanit. Hoxhë Ahmet Sadriu nga Bashkësia Islame pati sqaruar për Gazetën Shneta në një rast tjetër se agjëruesit mund të dhurojnë gjak.

“Dhurimi gjakut nuk e prish agjërimin, por pas dhënjes së gjakut nuk duhet pirë ose ngrënë ndoj send siç e praktikojnë dhuruesit e gjakut duke pirë lëngje. Kur të vjen iftari bën iftar e jo para iftarit”, ka deklaruar Sadriu./Gazeta Shneta/