Muzika me volum të lartë dëmton të dëgjuarit

2017-02-28 në ora 09:52

Sipas mjekëve, një target grup shqetësues mbeten të rinjtë. Studime të veçanta të realizuara rreth tyre tregojnë se edhe dëgjimi i muzikës me kufje në nivele të larta volumi sjell dëmtim në dëgjim.

Sipas studimeve të kryera, është vënë re një shtim i rasteve me dëgjim të ulët dhe dëmtim të nervit të dëgjimit tek të rinjtë që dëgjojnë muzikë me volum të lartë për një kohë të gjatë.

Dëmtimet në dëgjim janë dëme të pariparueshme që shoqërohen me zhurma në vesh dhe pacienti irritohet aq sa nuk mund të flejë gjumë ose janë dëmtime që ulin kapacitetin intelektual dhe i bëjnë të rinjtë nervozë, shkruan BBC.

Këto irritime i shoqërojnë ata përgjatë gjithë jetës dhe individët nuk kanë më një sjellje normale në familje apo në shoqëri./gazetametro