Teknikat për përtëritje

2017-02-28 në ora 09:53

Këshilla për të trajtuar lëkurën e fytyrës me pore të mëdha.
1. Përdorni kremin bazë. Ai do të mbrojë poret nga bllokimi i kozmetikës dekorative, duke e lejuar lëkurën të marrë frymë.

2. Mikrodemoabrazioni. Kjo është një procedurë dermatologjike e cila pastron sipërfaqen e lëkurës duke e çliruar poret nga papastërtitë.

3. Nëse poret janë shumë të mëdha, drejtohuni tek specialisti. Ai do të jetë në gjendje të rekomandojë se cila është procedura e përshtatshme për ju.

4. Vlerat e domates. Domatet përmbajnë acide të cilat forcojnë poret. Ju mund t’i hani ato ose të vendosni feta domatesh mbi lëkurën tuaj për 10 minuta.

5. Zgjidhni një maskë shtëpiake të përshtatshme. Ja cila mund të jetë një: Përzieni të bardhën e vezës me lëngun e limonit dhe aplikojeni si maskë në fytyrë. Prisni derisa ajo të thahet dhe shpëlajeni me ujë të ftohtë.

6. Përdorni strisha për pikat e zeza. Vendosini në hundë, mjekër dhe ballë në mënyrë që të heqin ndotjen nga poret. Gjithashtu blini kozmetikë me efekt forcues për lëkurën.

7. Zgjidhni maskat e duhura për pastrim. Maskat me bazë – pastrim funksionojnë në mënyrë të mrekullueshme, por nuk duhet t’i përdorni më shumë se njëherë në javë.

8. Eksfolimi. Ky është çelësi i një lëkure të butë. Skrabi ka fuqinë për të hequr të gjitha papastërtitë, edhe pikat e zeza si dhe parandalimin e formimit të të rejave. Asnjëherë mos shkoni për të fjetur me makeup në fytyrë.

9. Lani fytyrën dy herë në ditë. Në këtë mënyrë do të hiqni jo vetëm papastërtitë dhe bakteret, por edhe sebumin i cili mbyll poret e lëkurës.