A na e shton etjen ushqimi i kripur?

2017-04-18 në ora 18:05

Ne të gjithë e dimë se ushqimet e kripura e shtojnë etjen. Por a është vërtet e vërtetë? Sipas një studimi shkencor historik, del të jetë ndryshe.

Një grup ndërkombëtar i studiuesve testoi teorinë duke monitoruar nivelin e futjes së kripës dhe niveleve hidratuese në kozmonaut gjatë një misioni të simuluar njëvjeçar në Mars shkruan DailyMail, transmeton Gazeta Shneta.

Ata ranë në përfundimin se kripa e bën ushqimin intenzivisht të shijshëm, duke i bërë kozmonautët më të hidruar dhe energjik.

Subjektet përbënin dy grupe prej 10 vullnetarëve meshkuj të mbyllur në një anije kozmike, që bënin fluturimin për në Mars.

Grupi i parë u ekzaminua për 105 ditë, ndërsa i dyti për 205 ditë.

Ata kishin ushqimet identike përveç periudhave që zgjatën disa javë, duke iu dhënë tri nivele të ndryshme të kripës në ushqimin e tyre./Gazeta Shneta/