Çfarë ndikimi mund të ketë marrja e penicilinës tek fëmija juaj?

2017-04-18 në ora 18:27

Trajtimi me antibiotik gjatë shtatzënisë së vonë dhe fëmijërisë së hershme nxiti agresionin dhe ndryshime afatgjata të sjelljes, tregoi një studim i kohëve të fundit.

Një ekip hulumtuesish në Universitetin McMaster dhe Shëndetësisë së Shën Jozefit në Ontario, Kanada, shqyrtoi efektet e trajtimit të ulët të penicilinës në minj shtatzënë dhe tek pasardhësit e tyre gjetën se antibiotiku shkaktoi ndryshime neurokimike në tru dhe nxiti një bakterje të zorrëve që shkaktonte jo-balancim në minj. Këto ndryshime përkonin me rritjen e agresionit dhe ankthit në modelet e kafshëve shkruan Natural News, transmeton Gazeta Shneta.

Gjetjet u botuan në revistën Nature Communications./Gazeta Shneta/