Nauzea dhe vjelljet e shfaqura në fillim të shtatzënisë mund të zgjasin deri në këtë javë

2021-03-17 në ora 08:55

Sëmundja e mëngjesit ose nauze dhe të vjella gjatë shtatëzanisë, mund të jenë një simptomë e vështirë për t’u përballuar. Dhe natyra e saj e vazhdueshme dhe nganjëherë mund ta bëjë atë të frikshme.

Rreth 75% e grave përjetojnë sëmundje në mëngjes, me nauze dhe vjellje, gjatë shtatëzënësisë shkruan Very Well Family.

Sëmundja e mëngjesit fillon menjëherë pas periudhës së parë të humbur dhe zakonisht zgjat deri në tremujorin e parë (12 javë) para se të fillojë të zbehet përcjell Gazeta Shneta.

Për të mësuar më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KLIKO KËTU.

Zgjidhje të thjeshta për të ndihmuar në sëmundjen e mëngjesit përfshijnë ngrënien e vakteve të vogla, të shpeshta dhe shmangien e stomakut bosh.

Në fakt, shumë mjekë mendojnë se është një shenjë e mirë që shtatzënia juaj po përparon mirë, me që placenta prodhon hormone për të mbajtur shtatzëninë. Rritja e papritur e këtyre hormoneve, përfshirë gonadotropinën korionike njerëzore (hCG) dhe estrogjenin, gjithashtu ngadalëson tretjen, gjë që mund të rezultojë në sëmundje në mëngjes.

Disa gra zbulojnë se xhenxhefili ndihmon shumë . Pini sasi të vogla të lëngjeve gjatë gjithë ditës, por shmangni ato gjatë vakteve. Shmangni aromat që shkaktojnë vjelljen tuaj ose e përkeqësojnë atë. /Gazeta Shneta /