Ndjeheni dembel? përdorni këtë teknikë (Video)

2017-04-24 në ora 20:39

Kultura japoneze promovon vlerën e mbetjes aktive dhe qëndrimin e përqendruar në qëllimet tuaja. Nëse jeni dembel, kjo mund të jetë sfiduese. Për këtë arsye, Japonia përdor një teknikë të mahnitshme për t’u siguruar që dembeliteti i një personi të mos marrë rrugën e qëllimeve të tyre.

Kaizen, parimi japonez me një minutë, përqendrohet tek njerëzit që marrin një minutë të vetme nga dita e tyre për të praktikuar diçka që do t’u sjellë dobi në fund. Karakteristikë e shkëlqyeshme e Kaizenit është fakti se edhe personi më dembel mund të sakrifikojë një minutë të vetme në ditë për të bërë diçka pozitive për vetveten e tyre.

Kaizen është diçka që shpesh shihet e përdorur në botën profesionale, ku duke dhënë një minutë çdo ditë për një detyrë të veçantë u gjet të ishte një teknikë shumë e dobishme për menaxhim. Ky parim i njëjtë mund të zbatohet lehtë për jetën e dikujt dhe kjo mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të filluar rritjen e produktivitetit tuaj të përditshëm!

Për më tepër, shikoni videon në vazhdim./Gazeta Shneta/