Ndryshmet në lëkurë që duhet t’i prisni gjatë shtatzanisë

2020-08-31 në ora 22:27

Shtatzania mund të shkaktojë një numër ndryshimesh në lëkurën tuaj, falë ndërrimeve në hormonet tuaj adhe rrjedhës së gjakut. Për shembull:

Ndryshimet e pigmentimit: zona përreth thithkave dhe lëkura në kofshët, organet gjenitale dhe qafën mund të errësohet, ndoshta për shkak të ndryshimeve hormonale.

Puçrrat: disa gra kanë probleme me puçrrat gjatë shtatzanisë. Për të luftuar puçrrat, lajeni me një pastrues të butë.

Venat varikoze: ju mund të zhvilloni venat e zgjeruara në këmbët tuaja për shkak të mitrës tuaj që ushtron presion më të madh në këto venat.

Shenjat e shtrirjes: shenjat e shtrirjes janë shirita të theksuar që shpesh shfaqen në bark, gjoks, ijët, mollaqe dhe kofshë. Ato janë shkaktuar nga shtrirja e lëkurës dhe janë të zakonshme gjatë tremujorit të dytë dhe të tretë.

Nëse jeni i shqetësuar për ndryshimet e vazhdueshme të lëkurës, bisedoni me ofruesin e kujdesit shëndetësor. /GazetaShneta/