Në mënyrë të pavetëdijshme, po e dëmtoni të ardhmen e fëmijëve tuaj në këto mënyra

2017-05-11 në ora 16:47

​Nganjëherë, pa qëllim të keq dhe pa dijeninë e tyre prindërit rrisin fëmijët në mënyrën e gabuar.

Prindërimi është argumentueshëm puna më e vështirë në botë, shkruan The Independent, transmeton Klan Kosova.

Psikologia klinike, Ma. Lourdes “Honey” Carandang shpjegoi për Inquirer.net që janë katër shembuj përmes të cilëve ju negativisht po ndikoni në jetën e fëmijës tuaj:

1. T’i krahasoni fëmijët tuaj – është fyese dhe e hedh poshtë njërin fëmijë karshi tjetrit. Prindërit mund të jenë fajtorë dhe të mos e dinë.

2. Të përdorni etiketime – nofkat mund të duken si të parrezikshme, por ato mund të lënë vrragë në fëmijën përjetësisht nëse përdoren shpesh.

3.Të vini një shembull për ngacmim – fëmijët jo vetëm që ju dëgjojnë se çfarë thoni por edhe ju shohin se çfarë bëni. Andaj keni kujdes se si i trajtoni edhe të tjerët.

4.Ta lini favorizmin që të ndikojë në disiplinë – me shumë probabilitet, secili prind e ka dikë favorit, dhe shpesh të bëmat e këqija të atyre fëmijëve mbeten të padënuara ndërsa të vëllezërve dhe motrave të tyre, jo.