Gjithçka që një grua duhet të dijë për tremujorin e parë të shtatzënisë

2018-02-04 në ora 08:29

Në këtë fazë të shtatzënisë ju akoma nuk keni marrë formën e duhur, por ju mund ta ndjeni atë.

Kjo për shkak të përmbytjeve të hormoneve të shtatzënisë po përgatit trupin tuaj për të përgatitur zonën e foshnjës për nëntë muajt e ardhshëm.

Kështu që mund të keni dhimbje dhe lodhje. Ndërkohë që mund të jeni më pak e kënaqur me disa simptome gjatë kësaj periudhe, transmeton Gazeta Shneta.

Tremujori i parë zgjat nga java e parë deri në javën e 13 të shtatzënisë. Gjatë kësaj periudhe fëmija ndryshon nga një qelizë e vetme e fekonduar në embrion që implaton muret e mitrës.

Simptomet më të zakonshme gjatë kësaj periudhe janë:

Sëmundja e mëngjesit, për fat të keq kjo nuk do të jetë prezente vetëm në orët  e hershme të mëngjesit por edhe më pas, për 5 jave rresht.

Po ashtu gjinjtë tuaj ndryshojnë deri në javën e 6-të të shtatzënisë.

Po ashtu, keni edhe ndryshim të humorit, mund të ndjeheni një herë mirë pastaj keq.

Nëse keni një histori të depresionit atëherë bisedoni me mjekun tuaj, në mënyrë që ky depresion të mos shfaqet pas lindjes./Gazeta Shneta/