Nëna, pasi ta lexoni këtë çdo ditë do t’i bëni masazh bebes!

2017-07-27 në ora 16:27

Masazhi i bebeve është njëra nga rrugët më të mira drejt afrimit më të ngushtë në mes jush. Janë shumë lëvizje të ndryshme dhe shtrëngime të lehta, të cilat mund të ju ndihmojnë të stimuloni beben në kohë që dëshiron të luaj, ta zbavisni kur sistemi i tretjes i prishë disponimin, apo ta relaksoni beben përpara kohës së gjumit në mënyrë rutinore.

Përpara se të filloni tretmanin, sigurohuni se gjendeni në një ambient të qetë dhe relaksues, keni një sipërfaqe të butë, dhe gjithashtu keni pranë një kremë bebash apo vaj masazhi të shëndetshëm pa efekte anësore.

Njëra nga gjërat thelbësore të kohës së masazhit, është ora e ditës që e përzgjedhni. Asnjëherë mos i bëni mesazh bebes menjëherë apo para ushqyerjes, ose në kohën kur është i/e lodhur dhe ka nevojë për gjumë. Mundeni ta zhveshni beben vetëm nëse temperatura e dhomës është e ngrohtë që të mos marr ndonjë ftohje gjatë masazhit, shkruan Baby Center, transmeton Gazeta Shneta.

Si të bëni masazhin?

Shtrijeni beben në peshqirin e ngrohtë dhe të butë, të cilin e keni vendosur mbi shtrat apo dysheme.
Largojini të gjitha unazat, byzylykët, apo çfarëdo objekti që mund të irritoj apo lëndoj lëkuren e bebes.
Shpërndajeni kremin apo vajin e bebes fillimisht në duart tuaja përpara se të bëni kontakt me lëkurën e tij/saj.
Filloni masazhin me lehtësi të plotë, duke e vëzhguar reagimin e bebes për secilën lëvizje. Duke e vëzhguar do të vëreni cilat lëvizje nuk i pëlqejn dhe cilat po.
Nëqoftë se bebja fillon të rezistoj, apo shpreh ndjesi kundërshtuese gjatë masazhimit tuaj, ndaluni dhe mos vazhdoni më, për arsyen se një gjë të tillë ai/ajo nuk e pëlqen. Në vend të kësaj, dhurojini një përqafim! /Gazeta Shneta/