Nëse bëni më pak se 6 orë gjumë mund të trasheni

2017-03-21 në ora 11:00

Humbja e gjumit, është e lidhur me një sërë problemesh të rënda shëndetësore, duke përfshirë këtu dhe sulmet në zemër e jo vetëm.

Ajo mund të jetë sinjal i ndonjë ataku tjetër që mund të ndodhë në organizmin tuaj, shfaqja e diabetit të tipit 2 si dhe trashja.

Veç tjerash sipas një studimi të fundit nga Universiteti i Harvardit, thuhet se mosngopja me gjumë, shkakton rritim të lëkurës dhe iu bën të dukeni më të vjetër.

Tek burrat veçanërisht, mos fjetja e mjaftueshme redukton nivelet e testosteronit dhe ul sasinë e spermës, transmeton Klan Kosova.

Po ashtu studime të tjera tregojnë se gjumi i mjaftueshëm bën që njerëzit të jetojnë më gjatë dhe më të shëndetshëm. Ndryshe thuhet se duke fjetur jomjaftueshëm ju bën person me yndyrë.

Njerëzit që flenë më pak se 6 orë në natë kanë 30% më shumë gjasa të bëhen të trashë se sa ata që flenë 7 deri në 9 orë në natë.