Nëse fëmija juaj qan pa pushim për kaq orë dërgojeni urgjent te mjeku

2018-07-21 në ora 13:27

Nëse fëmija juaj qan pa pushim për 3 orë në ditë, 3 ditë në javë, 3 javë në muaj e kështu me radhë, mund të ketë dhimbje barku. Konsultohuni me mjekun e fëmijës suaj për t’u siguruar për këtë gjë.

Çdo fëmijë është i ndryshëm, por provoni një ose një kombinim të këtyre këshillave:

Mbështillja është ngushëlluese dhe e sigurt si të jesh në mitër. Mund të ndihmojë edhe fëmija juaj të bjerë  dhe të qëndrojë në gjumë. Zhurma e bardhë mund ta qetësojë fëmijën tuaj. Provoni zhurmën e një fshese me korrent  ose tingujt qetësues të një liste dëgjimi të bërë në shtëpi.

Disa foshnje pushojnë kur mbahen në një pozicion tjetër: mbajtja e kofshëve, mbajtja e shpatullave, mbajtja e barkut, transmeton Gazeta Shneta.

Nëse jeni duke e ushqyer me gji, bisedoni me ofruesin tuaj të kujdesit shëndetësor rreth eliminimit të disa ushqimeve, si qumështit, nga dieta juaj. Nëse jeni duke ushqyer me formulë, bisedoni me pediatrin e fëmijës suaj për të provuar një brand tjetër.

Nëse keni nevojë për një pushim, vendoseni fëmijën tuaj në një vend të sigurt dhe merrni disa herë frymë thellë. Ndarja  10 deri në 15 minuta nga fëmija juaj nuk do ta dëmtojë atë dhe kjo do t’ju ndihmojë./Gazeta Shneta/