Nëse i keni këto 7 shenja, keni inteligjencë më të lartë se mesatarja

2017-05-01 në ora 18:47

Inteligjenca është e lidhur shpesh me çrregullime të humorit dhe shqetësime! Njerëzit e zgjuar prirën të shqetësohen, shkojnë në shtrat vonë, apo mund të jenë të çrregullt dhe të vuajnë nga çrregullime mendore! Ja disa tiparet që tregojnë se keni inteligjencë më të lartë se mesatarja:

1- Kanë çrregullimet të humorit

Çrregullimet në humor mund të jenë çmimi që disa njerëz paguajnë për inteligjencën e tyre mbi mesataren!

2- Vuajnë nga ankthi

Njerëzit me një IQ më të lartë kanë tendencë të vuajnë më shpesh nga çrregullimet e ankthit, se ata me inteligjencë mesatare.

3- Janë të pazakontë

Ata janë jo-konvencionalë. Mund të jenë ateist dhe politikisht liberal.

4- Shkojnë në shtrat vonë

Në një studim ku u shqyrtuan zakonet e 20,745 adoleshentëve rezultoi se ata që shkuan në shtrat pas mesnate dhe u zgjuan në mëngjes rreth orës 8 kishin IQ më të lartë se ata që shkuan në shtrat rreth orës 23.40 dhe u zgjuan në 7:20.

5- Njerëzit me inteligjencë mbi mesataren nuk janë të kujdesshëm.

Hulumtimi gjeti se ata që janë më të lumtur dhe kanë inteligjencë të lartë, kanë tendencë të besojnë më lehtë. Rritja e besimit mund të justifikohet me një shkallë më të lartë të kënaqësisë në jetë, ose nga një gjykim më i lartë.

6- Marrin më shumë kohë për të vendosur

Kush është më shumë reflektiv dhe ka një IQ mbi mesataren nuk mund të jetë gjithmonë i vendosur në marrjen e vendimeve. Në të kundërt, ata që kanë IQ nën mesataren, do të veprojnë me më pak vështirësi dhe pa hasur probleme në marrjen e vendimeve.

7- Nuk kanë dëshirë të bisedojnë

Ky është një tregues shumë i diskutueshëm: njerëzit e zgjuar janë edhe më të vetmuar. Studimet kanë gjetur se sa më shumë një person me inteligjencë mbi mesataren shoqërohet dhe ndjek miqtë, aq më shumë i pakënaqur do të jetë me jetën e tij/saj. Njerëzit e zgjuar nuk kanë dëshirë të bisedojnë, ata nuk kanë shumë miq. Ata preferojnë të shkojnë në një rreth shumë të vogël të miqve të ngushtë./Lajmi.net/