Problemet e mundshme me partnerin tuaj gjatë shtatzënisë

2017-05-01 në ora 18:34

Shumica e grave shtatzënë tregojnë se kanë konflikt me partnerin e tyre në një moment dhe përgjigja është se do të ishte tronditëse nëse nuk do të kishin diçka të tillë.

Shumica e grave shtatzënë më tregojnë se kanë konflikt me partnerin e tyre në një moment dhe përgjigja është se do të ishte tronditëse nëse nuk do të kishin shkruan Pregnancy Magazine, transmeton Gazeta Shneta.

Shtatzënia duket si një organizim i përsosur për keqkuptimet, pakënaqësitë dhe keqkuptimet. Ka shumë arsye përse, të cilat përfshijnë faktin se jeni shtatzënë dhe të tjerët nuk përjetojnë të njejtat gjëra që përjetoni ju.

Çdo herë anëtarët e një çifti kanë përvoja të ndryshme, kjo mund të çojë në mosmarrëveshje. Kjo është arsyeja pse shtatzënia është një piknisje për konflikt. Këtu janë disa gjëra që ju duhet të mbani në mend në një përpjekje për të mbajtur paqen.

Mbajtja e paqes gjatë shtatzënisë
1. Shtatzënia është reale për ju, por jo për partnerin tuaj. Trupi juaj ndjehet ndryshe, por trupi i partnerit tuaj mbetet i njëjtë. Kujtojeni vazhdimisht se jeni duke pritur, por partneri juaj nuk është. Pra, në fakt, shtatzënia juaj është një fenomen real konkret për ju, por është tërësisht abstrakt për partnerin tuaj.
2. Gratë dhe burrat mund të kenë shqetësime të ndryshme lidhur me shtatzëninë. Mund të jeni më të fokusuar në atë se si ndiheni dhe në shëndetin e fëmijës, ndërsa partneri juaj mund të shqetësohet më shumë për ndikimin financiar të fëmijës së ardhshëm.
3. Partneri juaj në të vërtetë mund të ndihet xheloz për shkak se jeni duke marrë shumë vëmendje gjatë shtatzënisë tuaj dhe fëmija do të jetë fokusi juaj kryesor sapo të lindë. Partneri juaj mund të jetë shqetësues për rolin e tij në jetën tuaj.
4. Mund të përjetoni pakënaqësi ndaj partnerit tuaj. Ndoshta keni dashur të ndryshoni zakonet tuaja shëndetësore ndërsa jeni shtatzënë. Edhe pse shumë partnerë fillimisht premtojnë të ndjekin të njëjtat zakone që ju keni, shumë herë ato premtime nuk zgjasin. Kjo mund të jetë vërtetë zhgënjyese për ju.

Zgjidhja e këtyre sfidave është të synojë komunikimin efektiv. Kjo është një kohë e mrekullueshme për ju të mësoni se si të flisni kur to ose të dy ju ndjeheni të mërzitur ose të zemëruar. Çelësi nuk është që të vendosni fajin në anën tjetër, por të ndiheni të sigurt duke u shprehur pse jeni të mërzitur. Këtu gjendet një shembull:

Situata: jeni të lodhur nga puna gjatë gjithë ditës dhe nuk ka asnjë mënyrë që të ndjeheni në gjendje të bëni darkë.
Çfarë të mos thoni: Unë jam lodhur, ndërsa ti nuk je, për këtë arsye duhet të fillosh ta bësh darkën për të dy.

Përgjigja e sugjeruar: Unë jam e rraskapitur dhe e di se mund të ndihesh i lodhur gjithashtu, por a do të prishte punë të bësh darkë për sonte? Nëse jo, a mund të porositim pica apo diçka të lehtë?

Ju të dy doni të përqendroheni te ndjeshmëria, që do të thotë të përpiqeni të kuptoni se si po ndjehet partneri juaj dhe çfarë po e shkakton gjendjen e tij. Qëndro larg nga fajësimi i tjetrit!/Gazeta Shneta/