A rritet këmba gjatë shtatzënisë?

2017-05-01 në ora 19:11

Ju mund të keni dëgjuar thashetheme se këmbët tuaja rriten gjatë një shtatzënie, dhe varësisht se sa i doni këpucët. E vërteta është, shumë këmbë të grave shtatzëna rriten, por zakonisht kjo gjë nuk është aq e rëndësishme. Varësisht nga gjendja juaj, i gjithë dollapi juaj i këpucëve nuk do të duhet të braktiset. Ja marrëveshja.
Pse ndodhë?
Deri tani, ju keni kuptuar ndoshta se shumica e ndryshimeve të shkaktuara nga shtatzënia janë rezultat i hormoneve. Në rastin e rritjes së këmbëve, nuk është ndryshe. Në mënyrë të veçantë, rritja është shkaktuar nga hormoni i relaksimit. Ky fenomen ndodh me qëllim që ta keni më të lehtë gjatë lindjes.

Ndryshimet që ndodhin gjatë shtatzënisë janë si shkak i rritjeve të numrit të hormoneve, prandaj mos u shqetësoni pasi që nuk zgjasin përgjithmonë!/Gazeta Shneta/