Nëse vëreni këtë tek pelenat e bebes, menjëherë vizitoni pediatrin!

2017-05-01 në ora 17:37

Prindërit e rinj kalojnë shumë kohë duke diskutuar për pelena të pista – dhe kjo është një gjë e mirë. Prodhimi i fëmijës suaj është tregues i shëndetit të përgjithshëm të tij.

Ndërsa çdo fëmijë është i ndryshëm, ka disa udhëzime të përgjithshme për t’iu përmbajtur, duke ju treguar juve se foshnja juaj e porsalindur është aq e shëndetshme sa ju mendoni, transmeton Gazeta Shneta.

Në javët e para të amësisë, këtu gjenden gjërat e pritshme – dhe atë që ju dëshironi të jeni vigjilent:

Pelenat e lagura

Çfarë është normale: Pas 4 ditëve të jetës, fëmija juaj duhet të lagë 4 deri në 6 pelena çdo ditë. Urina e të porsalindurit mund të variojë nga ngjyra everdhë të zbehtë në të errët. Gjithashtu mbani në mend se një vajzë e porsalindur mund të kalojë sasi të vogla të gjakut në urinë e saj. Kjo zakonisht nuk është asgjë për t’u shqetësuar gjatë dhe ka të ngjarë të atribuohet një rritje në hormonet e nënës para lindjes.

Kur duhet të shqetësoheni: Nëse foshnja juaj është duke përdorur më pak se 4 deri 6 pelena çdo ditë, mund të jetë një shenjë se ai ose ajo është dehidruar dhe nuk merr ujë ose qumësht të mjaftueshëm. Nëse vëreni gjak në pëlhurën e foshnjës ose më shumë se vetëm një rënie të rastësishme në pelenën e vajzës suaj, kjo mund të jetë një shenjë e problemit të veshkave apo mund të jetë edhe infeksioni i traktit urinar. Të dyja këto simptoma kërkojnë kujdes shtesë dhe një vizitë me pediatrin./Gazeta Shneta/