Nëse zemëroheni kur dikush përtypet, vuani nga një çrregullim nervor

2017-02-22 në ora 19:55

Njerëzit që urrejnë tinguj specifik, vuajnë nga çrregullimi nervor i quajtur ‘misofonia’.

Ky nocion është shpikur nga neurologu Pawel Jastreboff dhe shkencëtarja Margaret Jastreboff. Në gjuhën shqipe mund të kuptohet si ‘urrejtje e tingujve’, shkruan MentalFloss, transmeton Gazeta Shneta.

Simptomat më të shpeshta se vuani nga ‘misofonia’, janë kur zemëroheni nga tingujt e lëvizjes së buzëve, këmbëve, larjes së dhëmbëve, nuhatjes, kur dikush merr frymë, teshtitjes, ecjes e veçanërisht përtypjes së ushqimit. /Gazeta Shneta/