Njerëzit me jetë seksuale aktive, duhet të jenë të vetdijshëm për këtë vrasës të heshtur

2017-07-02 në ora 15:38

Të kesh një jetë seksuale nuk është aspak një krim, por të kesh atë me burra / gra të shumta do të të çojë në një fazë vdekjeprurëse.

Ju të gjithë duhet të jeni të vetëdijshëm për termin HIV që merr jetën e një personi ngadalë dhe gradualisht. Ju madje duhet të jeni të vetëdijshëm për arsyen e infeksionit, por nuk duhet të jeni të vetëdijshëm për hapat për ta mbajtur virusin sa më larg që është e mundur, transmeton Gazeta Shneta.

1 Duhet të dini se cilat lëngje të trupit mbajnë HIV

Çdo person i pa infektuar mund të marrë HIV nëse ai / ajo vjen në kontakt të ndonjë person të infektuar nëpërmjet lëngut të tyre rektal, para-seminal, qumështit të gjirit, gjakut, spermës dhe lëngjeve vaginale.

2. Bëni projektim të mirë, përpara se të afroheni

Shumë mendojnë se janë të lirë nga HIV, por ju nuk e dini sigurt nëse partneri juaj është gjithashtu i lirë nga virusi apo jo. Pra, është më mirë të kemi test HIV përpara se të bëni marrëdhënie seksuale. Sidomos, atëherë, kur do të keni marrëdhënie me një partner të ri.

3. Përdorni mbrojtës gjatë marrëdhënies seksuale

Gjëja më e sigurt që mund të përdorni për të mbrojtur veten nga infektimi me virusin është një prezervativ femëror i lateksit dhe një prezervativ normal.