Nuk mund të fleni për shkak të stresit? Ja zgjidhja

2017-04-16 në ora 18:29

Një ngritje në nivelet e ankthit qoftë për shkak të ciklit të lajmeve negative të pafundme, orëve të gjata në punë, dramës familjare, ose ndonjë ndodhi tjetër mund të ketë një ndikim serioz në gjumë.

Si ta tejkaloni këtë situatë? Ja cili është plani i Dr. Foldvary shkruan Health, transmeton Gazeta Shneta.

Identifikoni shkaktarin tuaj të stresit dhe merruni me të në fillim të ditës

“Nëse mund t’a kuptoni burimin e shqetësimeve tuaja të reja, bëjeni atë sa më herët. Në këtë mënyrë, mund ta trajtoni mentalisht në produktivisht  përpara kohës së gjumit” menjëherë pas darkës.” thoshte Dr Foldvary.

Kushtojini vëmendje atmosferës tuaj të dhomës së fjetjes

Sidomos kur jeni në vështirësi me gjumin,sigurohuni që kushtet e dhomës tuaj të jenë në nivel. “Sigurohuni që temperatura të jetë optimale, as e nxehtë as e ftohtë. Gjithashtu sigurohuni që të keni një dyshek dhe jastëk të rehatshëm.

Eliminoni të gjitha burimet e kafeinës 

Disa njerëz janë më të ndjeshëm ndaj ndikimeve të kafeinës , prandaj rishikojeni sasinë dhe kohën e konsumimit. Gjithashtu mundohuni t’i reduktoni burimet e kafeinës, të cilat mund të fshehen në çokollata, çaj të gjelbërt dhe të zi, qetësuesit e dhimbjeve dhe pijeve gazuese.

Nëse zgjoheni gjatë natës, mos qëndroni shumë gjatë në shtrat

Është e mundur që stresi mund t’ju shkaktojë stres edhe kur zgjoheni në mes të natës, duke bllokuar aftësinë e të fjeturit. Mjekja sugjeron që të mos qëndroni më shumë se 20 minuta në shtrat.

Nëse ky problem e tejkalon gjendjen akute, atëherë është e domosdoshme të vizitoni mjekun./Gazeta Shneta/