Për nënat me probleme seksuale dhe për frikën e marrëdhënies së parë

2017-03-05 në ora 09:14

Ka femra që deri në gjashtë vjet nuk kanë kryer marrëdhënie seksuale me partnerin dhe për këtë ekzistojnë shumë probleme e shumë arsye.

Në një shkrim të botuar për Gazeta Shneta, Dr. Drita Kabashi trajton këtë problem shumë pak të diskutuar për rrethin tonë.

Shkrimi i plotë i Dr Kabashi:

Është detyrë e të gjithë neve që gjatë ushtrimit të profesionit tonë, kur kemi tre e më shumë raste të veçanta, të fillojmë të mendojmë shumë seriozisht se tani më veç është koha kur duhet diskutuar dhe trajtuar këtë problem.

Prej se jam në Kosovë më ka befasuar numri shumë i lartë i pacienteve si nga Kosova, por gjithashtu edhe nga Shqipëria e Maqedonia që më janë drejtuar me këtë problem.

Në disa raste kur edhe pas një, dy tre apo deri në gjashtë vjet martesë ende nuk kanë mundur të kenë marrëdhënie.

Deri tani jam munduar vetë dhe kam pasur sukses, kjo ndoshta edhe falë përvojës sime me problemet psikosomatike.

Për fat të mirë shumë nga këto çifte tani kanë fëmijë ose janë në proces e sipër.

Por, unë këtë e shoh shumë serioze dhe dua t a trajtojë në të ardhmen si njërën nga disiplinat e veçanta në Kosovë.

Lutem shumë në bashkëpunim sepse nganjëherë kam shumë nevojë për psikolog, portale e mediume të ndryshme, pasi vetë fakti që një paciente e kupton se nuk është e vetmja me këtë problem, atëherë gjysma e frikës menjëherë do t’i largohet.

Dhe, pastaj së bashku do të gëzohemi për një shtatzëni të shëndosh. /Gazeta Shneta/