Përdorimi i antibiotikëve gjatë gjidhënies, ja çfarë duhet të dini

2021-02-27 në ora 15:52

Nëse jeni nënë gjidhënese mudn të ndjeni vazhdimisht shqetësimin në rast se foshnja juaj po konsumon mjaftueshëm qumësht gjiri.

Gjatë këtij procesi mund të keni dëgjuar mite të ndryshme, të cilat nuk bazohen në ndonjë provë shkencore shkruan BellyBelly, transmeton GazetaShneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KËTU

Një nga këto shqetësime është se shumë njerëz besojnë që përdorimi i antibiotikëve mund të ndalojë furnizimin e bebit me qumësht.Por, cila është e vërteta?

Këto janë dy gjëra që duhet të dini rreth antibiotikëve dhe furnizimit me qumësht gjiri:

-Nuk ka prova që e mbështesin këtë fakt

Ende nuk ka prova apo studime që e dëshmojnë një pretendim të tillë.

-Mastiti mund të shkaktojë një rënie të përkohshme në furnizimin e qumështit të gjirit

Në shumë raste, mjekët përshkruajnë antibiotikët atëherë kur keni mastit infektiv.Kjo është kur indi juaj i gjirit infektohet nga bakteriet.Në raste të tilla, mastitis është ai që përkohësisht ndalon furnizimin e bebit me qumësht gjiri./GazetaShneta/